Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 30 octombrie 2010

Ianuarie 2009-Mănăstirea Sf. Daniil Sihastrul din Putna mistuită de flacari


"Domnul a dat, Domnul a luat. Fie numele Domnului binecuvântat de acum şi până în veac". Chiar dacă este cu întârziere, vă prezentăm acel devastator incendiu care a distrus complexul mănăstiresc Sfântul Daniil Sihastrul(extras de pe site-ul youtube). În prezent, cu ajutorul credincioşilor de pretutindeni, corpul de chilii este finalizat(cu mici excepţii), paraclisul Naşterea Sf. Ioan Botezătorul este ridicat(necesitând doar tencuiala şi pictura din interior), paraclisul Naşterea Maicii Domnului se află în construcţie, cele două trapeze(una pentru vieţuitorii mănăstirii şi una pentru pelerini) sunt finalizate. Mulţumim tuturor credincioşilor care au ajutat aşa cum au putut(unii cu bani, alţii cu munca voluntară, alţii cu materiale, alţii cu mâncare pentru muncitori, etc) la naşterea din cenuşă a mănăstirii. Dumnezeu să le răsplătească osteneala şi jertfa lor. Slavă lui Dumnezeu pentru toate.
Doamne ajuta.

2 comentarii:

  1. Ar fi fost bine sa stim si noi mirenii un cont in care putem ajuta manastirea Daniil Sihastru.Nu toti suntem asa tineri sa putem urca spre manastire...Oricum a renascut dupa incendiu parca si mai frumoasa ca inainte!Doamne ajuta,sarutari de mana preacuviosului staret Partenie si spor duhovnicesc tuturor vietuitorilor!

    RăspundețiȘtergere
  2. PACAT! NIMIC NU-I LA INTIMPLARE ! PRIMA A ARS SIHASTRIA PUTNEI,SI ACUM DANIIL SIHASTRUL ! AM FOST UN VIETUITOR AL MANASTIRII, PE CIND TRAIA, PARINTELE PAMVO! ATUNCI SHITUL NU AVEA ENERGIE ELECTRICA. PARINTELE PAMVO, M-A INTREBAT ODATA,LA MIEZUL, NOPTII, CIND FACEAM ASCULTARE LA BUCATARIE: FRATE, CIND NE M-AI VEDEM ! DE CRACIUN SAU DE PASTI? AM RASPUNS CIND VREA BUNUL DUMNEZEU ! ASA A FOST ! APROAPE DE CRACIUN S-A DUS LA DOMNUL, SI EU AM PLECAT APROAPE DE PASTI. ROAGATE PARINTE PENTRU NOI!

    RăspundețiȘtergere